Kris Cuppens

Kris Cuppens

Doctor Ingenieur

Kris Cuppens behaalde in 2007 het diploma van Industrieel Ingenieur optie elektronica-ICT aan de Katholieke Hogeschool Limburg.

Na zijn studies ging hij aan de slag bij de onderzoeksgroep Mobilab aan de toenmalige Katholieke hogeschool Kempen (de huidige Thomas More Hogeschool). Hij werkte hier aan een onderzoeksproject rond het detecteren van epileptische aanvallen met videobeelden en accelerometers.

In 2012 behaalde hij zijn doctoraat aan de faculteit Ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven waar hij in samenwerking met Thomas More hogeschool onderzoek deed over dit onderwerp. Hij werkte voornamelijk aan het verwerken en analyseren van biomedische signalen en beelden en het toepassen van machine learning technieken hierop.

Binnen Mobilab & Care is hij het liefst bezig met het verwerken en analyseren van data. Dit kunnen gegevens zijn van patiënten, biomedische signalen of 3D-scans.

Op dit moment werkt hij aan Assist3D en OrthoSolid. Dat zijn beide projecten die gaan over het opzetten van een digitale workflow in orthopedie enerzijds en ergotherapie anderzijds. In OrthoSolid zitten voornamelijk het 3D-scannen en het modeleren en voorspellen van 3D-modellen, terwijl in Assist3D de hele workflow doorlopen wordt van 3D-maatname, modelering en 3D-printen.

De mens achter de onderzoeker

Voor Kris is een goede groepssfeer op het werk het belangrijkst, in zo’n omgeving zal hij floreren!

Kris in enkele woorden

  • Bordspellenenthousiasteling
  • Teamspeler
  • Dataverwerking
  • Biomedische signaal- en beeldverwerking
  • Koffieliefhebber

Contact