Veerle Creylman

Veerle Creylman

Doctor Ingenieur

Veerle studeerde in 2006 aan KU Leuven af als burgerlijk werktuigkundig-elektrotechnisch ingenieur, met een specialisatie in biomedische ingenieurstechnieken. Ze begon onmiddellijk te werken aan de toenmalige K.H.Kempen (huidige Thomas More) in een gedeelde opdracht onderzoek (in het prille Mobilab) en onderwijs.

In die eerste jaren concentreerde haar onderzoek zich vooral op enkel-voet orthesen en in 2014 behaalde ze haar doctoraat met als proefschrift “Numerical simulation of the mechanical behavior of ankle-foot orthoses to enhance the patients’ functional outcome.” aan  KU Leuven.

Tot op vandaag de dag blijft ze haar werk bij Mobilab & Care combineren met een lesopdracht in de opleiding Orthopedie. Binnen deze lesopdracht geeft ze o.a. de vakken orthopedische technologisch design, technologisch design orthesen en digitaal ontwerp.

Binnen Mobilab & Care ligt haar interesseveld hoofdzakelijk in alles wat met orthesen en prothesen te maken heeft. Momenteel werkt ze mee aan de onderzoeksprojecten Orthosolid, Motion en Assist3d.

De mens achter de onderzoeker

Veerle woont samen met Liesbet, hun dochter Lou, hun twee katten (Kitty en Carolus) en hond (Charlie).

“Dat hebben we maar weer gehad – dat pakken ze ons niet meer af!”

Veerle in enkele woorden

  • Chaoot
  • Enthousiasteling
  • Kritische geest
  • Discussieerder

Contact